Skip Navigation

Kies taal

UITZONDERLIJKE REMPRESTATIES

WE HEBBEN ONS DOEL BEREIKT ALS U STIL STAAT

 

Sinds 1897 zijn prestaties en kwaliteit traditie bij Ferodo, met als ultieme vereiste veiligheid en betrouwbaarheid, altijd en overal.  Bij het ontwikkelen van hoogwaardige remproducten en technologieën zoeken we constant naar innovatieve oplossingen in onze productie- en ontwikkelingsfaciliteiten. Daarnaast, worden onze producten altijd onderworpen aan rigoureuze testen in onze labo's en op testterrein voor "betrouwbare realistische " resultaten. Dit is de enige manier om veilig en comfortabel te rijden zelfs onder extreme omstandigheden. 

De nieuwste technische ontwikkelingen in Ferodo remblokken brengen niet alleen voertuigen tot stilstand, maar maken ook indruk met aanzienlijk minder geluid bij normaal gebruik en bij optimale remprestaties.

 

MINDER REMGELUID

Directionele of asymmetrische remblokken zijn speciaal ontwikkeld om remgeluid, trillingen en hardheid (NVH) tijdens het remmen te minimaliseren. Deze remblokken hebben hiervoor speciale kenmerken, zoals een afgeschuinde rand, een zogenaamde afschuining op het wrijvingsmateriaal of een dempingsplaat (antigeluidsshim) met een boogvormige uitsparing.

DIRECTIONELE REMBLOKKEN MET AFSCHUINING


De afschuining op directionele remblokken zorgt voor een vlakke overgang tussen het wrijvingoppervlak en de remschijf, waarbij scherpe randen worden vermeden. Wanneer het remmen wordt gestart, komt het remblok onder een bepaalde hoek in contact met de remschijf. Dit voorkomt dat de voorrand van het remblok van de remschijf wordt getild. De remkracht drukt daarom "schuin" op de remblokken en remschijf, wat zorgt voor gelijkmatige slijtage en verminderd remgeluid met behoud van een constant hoge remkracht." Naast de voorheen gangbare parallelle afschuiningen zijn de remblokken van Ferodo nu ook verkrijgbaar met radiale afschuiningen. Dit heeft als voordeel dat het leidt tot een stabiele slijtage, waardoor het rijcomfort wordt verbeterd en een constante remprestatie wordt gecreëerd.

DIRECTIONELE REMBLOKKEN MET BOOGUITSPARINGEN
 

Een andere grote verbetering op het gebied van geluidsreductie zijn antigeluidsshims, die fungeren als trillingsdempers en zijn bevestigd aan de achterplaat aan de achterkant van de remblokken. Ze verminderen - zoals de naam al doet vermoeden - trillingen, fungeren als thermische isolatie en zorgen zo voor een gelijkmatige temperatuurverdeling over het ganse remblok. Bij Ferodo remblokken zijn de dempingsplaten ook voorzien van een boogvormige uitsparing. Dit verandert de drukpositie van het remblok, wat ook het remgeluid vermindert, gelijkmatige slijtage mogelijk maakt, het rijcomfort verbetert en zorgt voor constante remprestaties.

PIEPEN, KRAKEN, WRIJVEN


Maar het feit is: zelfs de remblokken van de hoogste kwaliteit functioneren niet naar behoren als de installatie niet correct is uitgevoerd of als andere delen van het remsysteem van inferieure kwaliteit is of beschadigd zijn. Het resultaat is remgeluid - een van de meest voorkomende redenen voor een werkplaatsbezoek. Trillingen in het remsysteem zijn normaal. Als ze echter hoorbare geluiden veroorzaken, zit er vaak een complexer probleem achter. Dit kunnen verkeerd geïnstalleerde remblokken, ongelijke remschijven of zelfs schade aan draagplaten zijn. Het is daarom de moeite waard om de instructies van de fabrikant te bekijken bij het installeren van de remblokken. Belangrijk: In tegenstelling tot oudere voertuigen moeten remblokken en remschijven idealiter altijd tegelijkertijd worden vervangen op meer recente voertuigen.

Meer informatie en handige tips over remgeluid vind je

HIER

Voor de meest voorkomende remblok- en remschijfproblemen en de juiste oplossingen, ga naar      HIER

VOLG ONS: WE ZIJN OOK OP FACEBOOK AANWEZIG


Op ons Facebook-account @FerodoBelgium voorzien we je van handige tips, actuele aanbiedingen en spannende achtergrondinformatie. Overtuig uzelf en bezoek ons op Facebook

Aanverwante testen
Laden...